Parkeerprobleem oplossen? Gebruik een verboden te parkeren bord!

Heb je last van ongewenste parkeerders op jouw eigen terrein of privé parkeerplaats? Niets is vervelender dan wanneer dat gebeurt. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen met een niet parkeren bord. Wij vertellen je er meer over in dit artikel!

Wat zijn niet-parkeren borden?

Zoals de naam al een beetje verklapt zijn niet-parkeren borden verkeersborden die aangeven dat het verboden is om te parkeren. Deze borden zijn speciaal ontworpen om specifieke gebieden of eigen terrein te beschermen tegen mensen die er ongewenst parkeren. Deze borden worden vaak ingezet op drukke straten, plaatsen waar parkeren de veiligheid in gevaar kan brengen of mensen die hun eigen privéterrein beschermen tegen ongewenste parkeerders.

Welke soorten niet-parkeren borden zijn er?

Algemene verboden-parkeren borden zijn borden die aangeven dat het parkeren op de aangegeven locatie verboden is. Deze worden vaak voor de verkeersveiligheid geplaatst. Het beperkt-parkeren bord geeft aan dat parkeren slechts onder bepaalde voorwaarden of bepaalde tijden verboden is. Het parkeerverbod-bord met specifieke instructies geeft specifieke instructies over het parkeren zoals, ‘’parkeren verboden voor vrachtwagens’’.

verboden parkeren

Het belang van niet-parkeren borden

Er zijn meerdere redenen waarom het toepassen van niet-parkeren borden erg belangrijk is. De belangrijkste redenen noemen wij hieronder:

De eerste belangrijke reden is verkeersdoorstroming: Niet-parkeren borden helpen om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. De borden zorgen er namelijk voor dat er geen auto’s geparkeerd staan op plekken waar ze het verkeer zouden kunnen blokkeren. Dit is vooral van belang in drukke gebieden.

De tweede belangrijke reden is de veiligheid: Parkeren op ongepaste plaatsen kan namelijk leiden tot erg gevaarlijke situaties, zoals bijvoorbeeld de zichtbaarheid voor andere bestuurders.

De derde belangrijkste reden is toegankelijkheid: Sommige gebieden moeten vrij blijven voor als er een noodgeval plaatsvindt. Niet-parkeren borden zorgen ervoor dat de belangrijke toegangspunten en wegen altijd beschikbaar zijn.

De laatste belangrijke reden is het beschermen van eigen terrein tegen mensen die er anders misschien ongewenst parkeren.

Verboden te parkeren borden bestellen

Wil je een eigen niet parkeren bord, maar weet je niet hoe je aan een goed bord komt? Bestel dan een niet parkeren bord online. Je bent gelukkig geen vergunning nodig om een niet parkeren bord op je eigen terrein te plaatsen en je kan daardoor dus gemakkelijk het probleem dat andere mensen op je terrein parkeren oplossen.

Zorg wel dat je een niet parkeren bord van goede kwaliteit besteld, zodat het bord lang meegaat en duidelijk blijft. Wil je liever een gepersonaliseerd bord? Dan is dat mogelijk bij informatiebord.nl uit Hattem (gelegen naast Zwolle).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *