Evenementen

Evenementen en Dorpsfeesten in Salland

Salland, met zijn prachtige landschappen en rijke cultuur, is de thuisbasis van talloze evenementen die elk jaar bezoekers van heinde en verre trekken. Van traditionele dorpsfeesten tot grootschalige muziekfestivals. Ontdek de levendigheid en diversiteit van deze evenementen.

Pompdagen Heino

Een feestweek vol activiteiten, muziek en cultuur die de gemeenschap van Heino samenbrengt. Pompdagen is een begrip in de regio en staat garant voor vermaak voor jong en oud.

Stoppelhaene Raalte

Dit oogstfeest is een van de hoogtepunten in Salland, Stoppelhaene, met een kleurrijk oogstcorso, muziekoptredens, en diverse activiteiten die de agrarische roots van de regio vieren.

Ribs en Blues Raalte

Een muziekfestival waar bluesliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ribs en Blues combineert topacts met een relaxte sfeer en natuurlijk heerlijke spareribs.

Diekdagen Wijhe

Een feestelijke periode in Wijhe waarbij de IJsseldijk transformeert tot een bruisende feestlocatie met activiteiten voor alle leeftijden.

Olsterfeest Olst

Dit feest in Olst is een gezellige samenkomst met muziek, sport en spel, en vormt het hart van de gemeenschap.

Midzomerfeest Marienheem

Een zomers festival dat entertainment, sport en gemeenschapszin combineert, perfect voor een uitje met het hele gezin.

Kole Kermse Broekland

Een traditionele kermis met een moderne twist. Kole Kermse in Broekland staat bekend om zijn gezelligheid en verrassende programma.

Feestweek Boerhaar

Een week vol festiviteiten en feest in Boerhaar, met voor elk wat wils: van sportevenementen tot live muziek.

Zomerfestival Boskamp

Een zomerse viering in Boskamp, Het zomerfestival, met muziek, kunst en culturele activiteiten die de lokale gemeenschap in de schijnwerpers zetten.

Sukerbietenfeest Lemelerveld

Een uniek dorpsfeest in Lemelerveld dat lokaal ondernemerschap en gemeenschapsgevoel viert met een gevarieerd programma.

Bosfeest Lierderholthuis

Een weekend vol plezier in Lierderholthuis met activiteiten voor alle leeftijden, van muziek en dans tot sport en spel.

Elshoffeest Elsfhof

Een sfeervol dorpsfeest in Elshof dat traditie en modern vermaak combineert voor een onvergetelijke ervaring.

Nulse Feest Den Nul

Dit lokale feest in Den Nul biedt vermaak voor het hele gezin met een focus op muziek, cultuur en samen zijn.

Ponyweek Heeten

Een week vol paarden en gezelligheid, waarbij de pony centraal staat in Heeten. Een must-visit voor dorps- en paardenliefhebbers.

Deze evenementen in Salland zijn het perfecte voorbeeld van hoe tradities en modern vermaak samensmelten tot onvergetelijke ervaringen. Elk evenement heeft zijn unieke charme en biedt bezoekers de kans om de echte Sallandse gastvrijheid te ervaren.

Ja, de meeste evenementen in Salland zijn geschikt voor alle leeftijden. Festivals zoals Stoppelhaene en Ribs en Blues bieden activiteiten en entertainment voor zowel jong als oud. Voor specifieke evenementen is het echter aan te raden om de details op de website van het evenement te controleren, vooral als het gaat om muziekfestivals of avondactiviteiten.

Bij veel grotere evenementen in Salland, zoals Ribs en Blues, zijn er in de nabije omgeving diverse overnachtingsmogelijkheden, variërend van hotels en B&B’s tot campings. Voor kleinere evenementen, zoals dorpsfeesten, is het aan te raden om vooraf de lokale overnachtingsmogelijkheden te bekijken.