SallandMedia

Salland = Natuur

Ontdek de schoonheid van Salland’s Natuurgebieden

Sallandse Heuvelrug

Dit is waarschijnlijk het meest bekende natuurgebied in Salland. Het is een uitgestrekt heidegebied met heuvels en bossen. De Sallandse Heuvelrug biedt geweldige mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, en je kunt er zelfs de zeldzame korhoender tegenkomen.

Sallandse Heuvelrug - Salland Media
De borkeld - Salland Media

Natuurreservaat De Borkeld

Dit natuurgebied bestaat uit heide, veen en bos en is de thuisbasis van verschillende soorten vogels, waaronder de wulp en de nachtzwaluw. Het is een rustige plek om te genieten van de natuur

Landgoed Nijenhuis en de Colckhof

Dit is een prachtig landgoed met bossen, vijvers en historische gebouwen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de tuinen en beeldhouwkunst.

SallandMedia
regge - Salland Media

Reggegebied

De Regge is een kronkelende rivier die door Salland stroomt. Langs de oevers van de Regge vind je mooie natuurgebieden en schilderachtige landschappen. Het is een uitstekende locatie voor kanoën, vissen en vogels kijken.

Lemelerberg

Deze heuvel biedt prachtige panoramische uitzichten over Salland. Het gebied heeft diverse wandelpaden en is ideaal voor natuurliefhebbers.

Lemelerberg - Salland Media
SallandMedia

Boetelerveld

Dit gebied bestaat voornamelijk uit heide en moerasland en is een belangrijk leefgebied voor diverse vogelsoorten. Er zijn wandelpaden en uitkijkpunten om de vogels te observeren.

Lemeler- en Archemerberg

Deze heuvels bieden fantastische wandelroutes en uitzichtpunten. Ze zijn ook de thuisbasis van verschillende zeldzame planten en dieren.

Archemerberg - Salland Media

Veelgestelde vragen

Boerhaar, Boskamp, Broekland, Den Nul, Deventer, Diepenveen, Haarle, Hellendoorn, Hoonhorst, Elshof, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lemele, Lemelerveld, Lettele, Liederholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Marle, Middel, Nieuw Heeten, Okkenbroek, Olst, Raalte, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwolle.

Er is heel veel te doen en te bezichtigen in Salland. Ontdek de rustige en mooie dorpen in Salland en sluit ‘savonds af in het bruisende Deventer of Zwolle.

De meest concrete kaart van Salland stamt uit 1757, en daarbij loopt Salland van Deventer, Hattem naar Kampen, naar Staphorst, Hardenberg, Daarle, langs Holten, Bathmen terug naar Deventer. Dit gebied in West-Overijssel is Salland.

Ga wandelen, mountainbiken of fietsen over de Sallandse Heuvelrug. Voor de kleintjes is het kabouterpad fantastisch om te ontdekken! Wil je iets bezoeken, ga dan “op” Nijverdal!