Sallandse Vlag - Salland Media

Visit Salland

Vind hier alles over Salland zoals evenementen en activiteiten. Lonely Planet’s favo! Bekijk onze accommodaties en restaurants en lees onze blogs en tips.

Natuur

Ontdek de Sallandse natuur. Durf jij de uitdaging aan? Trek er op uit. Met z’n tweetjes. Of met je gezin. Of beter nog: neem al je vrienden mee. Ontdek samen wat hier te doen is! Er is voor iedereen genoeg te beleven. Zowel voor de cultuursnuiver, de fietsfanaat of de waterrat. Wat doe jij het liefst? 

SallandMedia
fietsen

Actief

Salland is de perfecte plek voor bijzondere stadsbezoeken, rondleidingen, fietsroutes, workshops en arrangementen. Dankzij het diverse aanbod is een bezoek aan de regio een waar plezier voor alle leeftijden. Laat je verrassen door alle activiteiten zoals suppen bijvoorbeeld. De ondernemers tonen je een streek vol verhalen van trots, plezier en passie.

Kunst & Cultuur

Laat je inspireren in de galerieën en ateliers die verscholen liggen door het landschap. Ga op zoek naar een mooi kunststuk voor boven je bank of word zelf creatief tijdens een van vele kunstzinnige workshops. Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea of geniet je van een avondje op de rode pluche in één van onze theaters. Ook tijdens jouw bezoek is er van alles te ontdekken.

Heino - Salland Media
Koken - Salland Media

Culinear

In het Sallandse gebied vind je een overvloed aan diverse voedselbronnen. Dankzij de invloed van de IJssel denk je al snel aan akkerbouw en fruitteelt. Van de verse asperges tot de beste ingrediënten voor in de kruudmoes; in Salland vind je alles wat je smaakpapillen verlangen.

Lokale producenten en getalenteerde chef-koks bundelen hun krachten om de unieke culinaire ervaring van Salland te creëren. Door gebruik te maken van lokale producten vermindert de ecologische voetafdruk.  Ben jij er klaar voor om mee te genieten van al het heerlijks dat Salland te bieden heeft?

Weekmarkt Raalte

Beleef de gezelligheid en lokale flair op de weekmarkt in Raalte. Struin langs de kraampjes waar versproducten, ambachtelijke lekkernijen en unieke vondsten hand in hand gaan. Elke woensdag en zaterdag komt het hart van Raalte tot leven met een markt die traditie en modern winkelen perfect weet te combineren. Van het proeven van lokale delicatessen tot het vinden van die speciale ingrediënten voor je avondmaal – de weekmarkt in Raalte is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Laat je verrassen door het rijke aanbod en de hartelijke sfeer. De weekmarkt in Raalte is niet alleen een plek voor je boodschappen, maar ook een ervaring vol gezelligheid.

Weekmarkt - Salland Media

Laat je inspireren

Ontdek alle verhalen en feitjes

lifestyle - Salland Media

Top picknick plekken

Dit is de plek voor jouw date om heen te gaan!

Kamperen SallandMedia

Sallandse welness

Ontspannen in een ontspannen regio, hier kan het.

Deventer

Daventria

Waar komt de naam Deventer vandaan?

Wonen - Salland Media

Wonen in Salland

Wat zijn typische Sallandse interieurtips?

Veelgestelde vragen

Zoveel! Zoveel mag je niet missen in Salland. Loop sowieso langs het mooie Overijssels Kanaal, de IJssel of over de Sallandse Heuvelrug.

 1. Dickens Festival
 2. Stoppelhaene
 3. Carnaval

Dit zijn tal van andere leuke dingen te ontdekken in en om Salland.

Dit zijn 8 dingen waar Salland bekend om is:

 1. Kruudmoes
 2. Sallandse streektaal
 3. IJsseldal
 4. Hanzesteden
 5. Balkenbrij
 6. Stoppelhaene
 7. Overijssels Kanaal
 8. Landbouw en veeteelt

Ja, Salland heeft alles! Historie, gezelligheid, natuur… noem maar op. Voor jong en oud is er zat te doen, drink een biertje bij één van de vele bruine kroegen of ontdek de historie van het Overijssels Kanaal en de IJssel.

Winkeliers in Salland

Laten we samen de lokale winkeliers ondersteunen en helpen om te groeien. Ontdek de harde werkers van Salland door een bezoek te brengen aan deze geweldige winkels en maak deel uit van de bruisende regio.

Recente posts: