Deventer

Over Deventer

Meer dan alleen Go Ahead Eagles en Deventer koek.

Wat te doen in Deventer

De IJssel, kronkelende straten en charmante pleinen… Ontdek Deventer!  Proef de lokale gerechten of pak de fiets en ontdek het buitengebied. Voor nieuwe inwoners en dagjes mensen van buiten de stad, wij staan klaar om je te helpen het meeste uit Deventer te halen.

fietsen
Kamperen SallandMedia

Vakantie in Deventer

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en dompel jezelf onder in de rijke cultuur en geschiedenis van de prachtige stad, Deventer.

Laat ons je helpen bij het ontdekken van historische bezienswaardigheden tot het vinden van de hotels, beste eetgelegenheden en activiteiten. Kom en beleef Deventer en de IJssel maximaal.

Veelgestelde vragen

Zoveel! Zoveel mag je niet missen in Deventer. Loop sowieso over de mooie de Brink en ontdek waar “Deventer Koekstad” vandaan komt. Loop langs de IJssel en geniet van de combinatie natuur en historische gebouwen. Zo zijn er nog 100 dingen te noemen.

 1. Dickens Festijn
 2. Deventer Op Stelten
 3. Deventer Boekenmarkt

Dit zijn jaarlijks grote evenementen die georganiseerd worden. Iedere week zijn er tal van andere leuke dingen te ontdekken in en om de stad.

Dit zijn 8 dingen waar Deventer bekend om is:

 1. Deventer koek
 2. Go Ahead Eagles
 3. De IJssel
 4. De scheg
 5. Rapper Snelle
 6. Dickens Festijn
 7. Deventer Op Stelten
 8. Deventer Boekenmarkt

Ja, Deventer heeft alles! Historie, gezelligheid, natuur… noem maar op. Voor jong en oud is er zat te doen, drink een biertje bij Davo of ontdek de historie met een citytour.

Winkeliers in Deventer

Laten we samen de lokale winkeliers ondersteunen en helpen om te groeien. Ontdek de harde werkers van Deventer door een bezoek te brengen aan deze geweldige winkels en maak deel uit van het bruisende centrum van Deventer.