Heino - Salland Media

Over Heino

Niet alleen de zanger heet Heino

Wat te doen in Heino

Het Overijssels Kanaal, de Pomp en rijke historie… Ontdek Heino!  Proef de lokale gerechten of pak de fiets en ontdek het buitengebied. Voor nieuwe inwoners en dagjes mensen van buiten het dorp, wij staan klaar om je te helpen het meeste uit Heino te halen.

fietsen
Kamperen SallandMedia

Vakantie in Heino

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en dompel jezelf onder in het levendige dorp met een rijke historie, Heino. 

Laat ons je helpen bij het ontdekken van de bezienswaardigheden tot het vinden van de beste eetgelegenheden en activiteiten. Kom en beleef Heino en het buitengebied maximaal.

Weekmarkt in Heino

Begin de week goed met een bezoek aan de weekmarkt in Heino. Iedere maandagochtend verandert het Marktplein in een levendige ontmoetingsplek waar lokale producten en gezelligheid centraal staan.

Weekmarkt - Salland Media

Veelgestelde vragen

Zoveel! Zoveel mag je niet missen in Heino. Loop sowieso langs het Overijssels Kanaal en ontdek de rijke historie van het buitengebied. Loop door Heino en geniet van de combinatie natuur en historie. Zo zijn er nog 100 dingen te noemen.

 1. Heinose Pompdagen
 2. Den Alerdinck
 3. Kasteel Nijenhuis

Iedere week zijn er tal van andere leuke dingen te ontdekken in en om Heino.

 1.  

Dit zijn 8 dingen waar Heino bekend om is:

 1. Heinose koek
 2. Overijsselse Kanaal
 3. Havezate Den Alerdinck
 4. Kasteel het Nijenhuis
 5. Pompdagen
 6. De Leugenpompe
 7. Kamp Schaarshoek
 8. Naamgenoot Schlagerzanger Heino

Ja, Heino is heeft alles! Historie, gezelligheid, natuur… noem maar op. Voor jong en oud is er zat te doen, drink een biertje bij Buuffies of ontdek kunst bij Kasteel Nijenhuis (onderdeel van Museum de Fundatie). 

Winkeliers in Heino

Laten we samen de lokale winkeliers ondersteunen en helpen om te groeien. Ontdek de harde werkers van Heino door een bezoek te brengen aan deze geweldige winkels en maak deel uit van het bruisende centrum van Heino.