Raalte - Salland Media

Over Raalte

Raalte 900 jaar, Stoppelhaene, Ribs & Blues en veel meer…

Wat te doen in Raalte

Het Overijssels Kanaal, de markt en rijke historie… Ontdek Raalte!  Proef de lokale gerechten of pak de fiets en ontdek het buitengebied. Voor nieuwe inwoners en dagjes mensen van buiten het dorp, wij staan klaar om je te helpen het meeste uit Raalte te halen.

fietsen
Kamperen SallandMedia

Vakantie in Raalte

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en dompel jezelf onder in het levendige dorp met een rijke historie, Raalte. 

Laat ons je helpen bij het ontdekken van de bezienswaardigheden tot het vinden van de beste eetgelegenheden en activiteiten. Kom en beleef Raalte en het Overijssels Kanaal maximaal.

Weekmarkt in Raalte

Elke woensdag transformeert het Domineeskamp in Raalte tot een levendige marktplaats. Tussen 8:30 en 12:30 uur kun je hier terecht voor een breed scala aan producten. Marktlieden presenteren met trots hun verse waar, van seizoensgebonden groenten en fruit tot ambachtelijke kazen en vleeswaren. De variatie aan kramen zorgt ervoor dat er voor iedereen, en voor elke portemonnee, iets te vinden is. 

Weekmarkt - Salland Media

Veelgestelde vragen

Zoveel! Zoveel mag je niet missen in Raalte. Loop sowieso langs het Overijssels Kanaal en ontdek waar de MOK-werf vandaan komt. Loop door Raalte en geniet van de combinatie natuur en historie. Zo zijn er nog 100 dingen te noemen.

 1. Ribs en Blues
 2. Stoppelhaene
 3. Rock Tribute Festival

Dit zijn jaarlijks grote evenementen die georganiseerd worden. Iedere week zijn er tal van andere leuke dingen te ontdekken in en om Raalte.

 1.  

Dit zijn 8 dingen waar Raalte bekend om is:

 1. Stoppelhaene
 2. Ribs en Blues
 3. Rock Tribute Festival
 4. Raalternaartjes
 5. Camping Krieghuusbelten
 6. Overijssels Kanaal
 7. American Motorcycle Museum
 8. Sallandse Carnaval Optocht

Ja, Raalte heeft alles! Historie, gezelligheid, natuur… noem maar op. Voor jong en oud is er zat te doen, drink een biertje bij Neuf of ontdek de historie van Raalte tijdens een wandel- of fietstocht. 

Winkeliers in Raalte

Laten we samen de lokale winkeliers ondersteunen en helpen om te groeien. Ontdek de harde werkers van Raalte door een bezoek te brengen aan deze geweldige winkels en maak deel uit van het bruisende centrum van Raalte.