Wijhe - Salland Media

Over Wijhe

De IJssel, Diekdagen en meer…

Wat te doen in Wijhe

Ontdek Wijhe, genesteld langs de IJssel, met haar kronkelende straatjes en sfeervolle pleinen. Proef de lokale keuken tijdens de weekmarkt of stap op de fiets om de mooie omgeving te verkennen. Of je nu een nieuwe inwoner bent van gemeente Olst-wijhe of een dagtoerist, wij helpen je graag om het beste uit Wijhe te halen en haar rijke geschiedenis en cultuur te ervaren.

fietsen
Kamperen SallandMedia

Vakantie in Wijhe

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en dompel jezelf onder in de rijke cultuur en geschiedenis van het prachtige Wijhe.

Laat ons je helpen bij het ontdekken van historische bezienswaardigheden tot het vinden van de beste eetgelegenheden en activiteiten. Kom en beleef Wijhe en de IJssel maximaal.

Veelgestelde vragen

Zoveel! Zoveel mag je niet missen in Wijhe. Loop sowieso langs restaurant de Loswal, richting de Wijhese veerpont en weer terug. Loop langs de IJssel en geniet van de combinatie natuur en Sallandse rust. Zo zijn er nog 100 dingen te noemen.

 1. Diekdagen
 2. Kasteel Nijenhuis
 3. Nationale Molendag

Dit zijn jaarlijks grote evenementen en bezienswaardigheden. Iedere week zijn er tal van andere leuke dingen te ontdekken in en om de Wijhe.

Dit zijn 8 dingen waar Wijhe bekend om is:

 1. De IJssel
 2. Diekdagen
 3. Kasteel Nijenhuis
 4. Taverna de Molen
 5. Wijhese veerpont
 6. Landgoed de Gelder
 7. Windesheimer Molen
 8. Fortmond

Ja, Wijhe heeft alles! Historie, gezelligheid, natuur… noem maar op. Voor jong en oud is er zat te doen, drink een biertje bij Café de Slinger of ontdek de historie.

Winkeliers in Wijhe

Laten we samen de lokale winkeliers ondersteunen en helpen om te groeien. Ontdek de harde werkers van Wijhe door een bezoek te brengen aan deze geweldige winkels en maak deel uit van het bruisende centrum van Wijhe.