De N347: Verbindende route door Salland en Twente

De N347, startend ten noorden van Ommen, vormt een belangrijke verbinding tussen verschillende (voormalige) rijkswegen en speelt een belangrijke rol in de bereikbaarheid van diverse plaatsen in Salland en Twente.

Route van Noord naar Zuid

De weg begint bij een afrit van de N340 en slingert zich via gemeentelijke wegen een weg door Ommen, waar het de voormalige rijksweg N34 doorkruist. Na Ommen vervolgt de N347 zijn route richting Lemele en zet koers naar Hellendoorn en Nijverdal. Hier kruist de weg de N35 en volgt zelfs een deel van de N35. Via de oostkant van Nijverdal gaat de route verder richting Rijssen en sluit aan op de N350, waarbij het voor enkele kilometers dubbel genummerd is. Vervolgens leidt de weg naar Goor, waar het halverwege aansluit op de A1 van Amsterdam naar de grens. Bij Goor is de weg opnieuw dubbel genummerd, dit keer met de N346. Na het kruisen van het Twentekanaal vervolgt de N347 zijn weg via Hengevelde en St. Isidorushoeve naar Haaksbergen, waar het voorheen eindigde op de oude rijksweg 15 (N18). Sinds de opening van de nieuwe N18 ten noorden van Haaksbergen gaat de N347 met een viaduct over de nieuwe N18 zonder aansluiting.

Belangrijke verkeersader

De N347 is meer dan alleen een weg; het is een verbindende route die van essentieel belang is voor de regio’s Salland en Twente. Het biedt een belangrijke doorgang voor zowel lokale bewoners als doorgaand verkeer, en speelt een cruciale rol in de bereikbaarheid van diverse steden en dorpen langs de route.

Verkeer Salland

Impact op Sallandse dorpen

De aanpassingen aan de N347 hebben een positief effect op de leefbaarheid van kleinere gemeenschappen langs de route. De verbeterde infrastructuur draagt bij aan de kwaliteit van leven in deze dorpen en optimaliseert de verbindingen tussen dorpen zoals Ommen, Hellendoorn en Nijverdal. De aansluiting op de N35, samen met  het kruisen van de A1, maakt de N347 van cruciaal belang als strategische weg voor zowel forenzen als toeristen.

De toekomst van de N332

De N347 vervult een belangrijke rol als verkeersader in Overijssel en speelt een aanzienlijke rol in zowel economische als sociale vooruitgang. De lopende en toekomstige werkzaamheden aan deze weg zijn daarom van essentieel belang voor de welvaart en ontwikkeling van Salland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *