Logo-IB-VISIE-wit
3 maanden SEO

Waar te beginnen met SEO?

Als beginnende ondernemer hoef je geen SEO-expert te zijn om te beginnen. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je op weg te helpen:

1. Zoekwoorden identificeren

Één van de eerste stappen in je SEO-reis is het identificeren van relevante zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn de sleutelwoorden en zinnen die mensen in zoekmachines invoeren wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. Het is essentieel om te begrijpen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf in Salland. Dit omvat het onderzoeken van zoekvolumes, concurrentie en zoekintentie. Het doel is om zoekwoorden te vinden die nauw aansluiten bij wat jouw bedrijf te bieden heeft en die veelgebruikt worden door potentiële klanten.

2. Optimaliseer je website


Een geoptimaliseerde website is de basis van een effectieve SEO-strategie. Zodra je relevante zoekwoorden hebt geïdentificeerd, is het tijd om je website te optimaliseren. Dit omvat verschillende aspecten, zoals:

 • On-Page Optimalisatie
  Dit houdt in dat je de zoekwoorden op strategische plaatsen in je website plaatst, zoals in de titels, headers, en meta-beschrijvingen van je pagina’s. Het doel is om zoekmachines duidelijk te maken waar je website over gaat.
 • Technische SEO
  Hiermee zorg je ervoor dat je website snel laadt, mobielvriendelijk is en geen technische fouten bevat. Zoekmachines houden van snelle, gebruiksvriendelijke websites.
 • Content kwaliteit
  Zorg ervoor dat je website hoogwaardige, informatieve content bevat die relevant is voor je doelgroep. De content moet de vragen en behoeften van je potentiële klanten beantwoorden.

3. Content creatie

Het creëren van waardevolle en relevante content is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Content kan variëren van blogposts en artikelen tot video’s en infographics. Het doel is om content te produceren die niet alleen interessant is voor je doelgroep, maar ook zoekwoorden bevat waarop je wilt worden gevonden. “Helpful Content” helpt bij het vergroten van je online aanwezigheid en het aantrekken van organisch verkeer naar je website.

Content SEO Salland

4. Lokale SEO

Als je lokaal actief bent, is lokale SEO van groot belang. Het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten kan je helpen om klanten in Salland aan te trekken. Dit omvat:

 • Lokale trefwoorden
  Gebruik zoekwoorden die specifiek gericht zijn op je locatie, zoals de namen van steden, dorpen en regio’s in Salland.
 • Google Mijn Bedrijf
  Maak en optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-vermelding. Voeg je locatie, openingstijden en contactgegevens toe.
 • Lokale backlinks
  Probeer backlinks te verkrijgen van lokale websites en ondernemingen. Dit kan je lokale relevantie vergroten.

Wees geduldig

SEO is geen snelkookpan; het vergt tijd en geduld. Begrijp altijd “Waarom je SEO gestart bent?“. Het kan enkele maanden duren voordat je de vruchten van je inspanningen begint te plukken. Het is belangrijk om consistent te blijven in je SEO-werkzaamheden en je voortgang regelmatig te meten. Houd rekening met veranderingen in zoekalgoritmen en pas je strategie indien nodig aan.

Het begrijpen en toepassen van deze stappen kan je helpen om je online aanwezigheid te versterken en meer potentiële klanten naar je website te trekken. SEO mag dan misschien complex lijken, maar met de juiste kennis en inzet kun je het met succes toepassen voor jouw bedrijf. Lees meer basis SEO kennis onder “SEO voor Dummies“.

Deskundig advies

Nu je de basisbeginselen van SEO begrijpt, ben je klaar om aan de slag te gaan. Onthoud dat SEO een doorlopend proces is en dat er altijd ruimte is voor verbetering. Als je meer wil leren, binnenkort bovenaan de zoekresultaten wil staan en meer klanten in Salland en daarbuiten wil aantrekken? Ik help graag bedrijven uit Salland naar online succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *