kabouterpaden Salland

5 leuke kabouterpaden in Salland

In plaatsen als Kampen, Ommen, Zwolle, Nijverdal en Lemelerveld kunnen jonge avonturiers en hun gezinnen genieten van kabouterpaden. Laat je kinderen deelnemen aan deze wandelingen, volg kabouterpaaltjes, voer leuke opdrachten uit en ontdek de geheimen van de natuur, terwijl je de schattige kabouterbewoners van Salland leert kennen.

Wat is een kabouterpad?

Kabouterpaden zijn wandelroutes speciaal ontworpen voor kinderen om hen kennis te laten maken met de betoverende wereld van kabouters. Tijdens deze avontuurlijke tochten, vaak in het kabouterbos, worden jonge ontdekkingsreizigers uitgedaagd om op zoek te gaan naar kabouters en hun geheime schatten. Het is een geweldige manier om de natuur te verkennen en kinderen te betrekken bij outdooractiviteiten. En het grote voordeel is, de routes zijn vaak maar 1 á 1,5 kilometer lang, dus ook goed te houden voor de kleine kaboutertjes.

Kabouterbos Nijverdal

Dit betoverende bos zit vol verrassingen en avonturen voor jonge avonturiers. Terwijl kinderen speuren naar kabouters en hun woonplaatsen, kunnen ouders genieten van de rustige omgeving van dit prachtige bos.

Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters zijn de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt, kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen.

Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer liggen de spullen voor je klaar. Met een puntmuts op je hoofd loop je samen met je begeleider een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit de Kabouter-klapkaart en doe je Kabouteropdrachten. Zoek onderweg naar het volgende kabouterpaaltje voor de juiste route. Als aandenken maak je zelf een natuurschilderij, die je thuis kan neerzetten. Na afloop mag je de rugzak én de materialen mee naar huis nemen. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Kabouterbos Kampen

In het buitengebied van Kampen kun je het Kabouterbos bezoeken, waar de kleintjes kunnen ronddwalen en op zoek gaan naar kabouters. Het pad leidt hen door een sprookjesachtig landschap vol wonderen van de natuur. Een ideale plek om de band met de buitenwereld te versterken.


In de bossen kun je lekker wandelen en samen met de kinderen het kabouterpad van boswachterij Roggebotzand lopen. Met een kaboutermuts op, geschminkte rode wangen en een rugzakje gevuld met leuke spulletjes, kunnen jullie het heuse kabouterpad trotseren.

Spelen en ontdekken in de wereld van de kabouters! Bij Het Grote Kabouterbos tussen Kampen en Dronten waan je je in de wereld van de kabouters. Overal waar je kijkt zijn kabouters te vinden, en als je goed zoekt, kun je ze ook laten bewegen en muziek laten maken. Houd jij, net als de kabouters, ook zo van lekker eten? Dan kun je na afloop in het restaurant naar hartenlust de lekkerste pannenkoeken, huisgemaakte taartjes en paddenstoelenmuffins bestellen.

Buiten in het speelpark vind je levensgrote paddenstoelenhuisjes, schommels, een klimtoestel en een springkussen. Daarnaast is er ook veel waterpret te beleven. Met een enorm terras dat uitkijkt op het speelpark is er ook aan de ouders gedacht.

Kabouterbos Zwolle

Zwolle herbergt ook een betoverend Kabouterbos dat wacht om ontdekt te worden. Kinderen kunnen hier in de voetsporen van kabouters treden terwijl ze genieten van het bosrijke landschap. Een geweldige gelegenheid om meer te leren over de natuur en kabouters.

 

Wist je dat Park de Stadshoeve een betoverend kabouterpad heeft? In dit park zijn negen gekleurde kabouters verstopt, en bij elke kabouter hebben we spannende seizoensgebonden opdrachten bedacht.

 

In ongeveer een uurtje kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar het pad bewandelen.

Kinderen gaan op avontuur met een kralenketting in de hand, een rode puntmuts op hun hoofd en een opdrachtenboekje in de aanslag. Ze beleven een spannend uurtje vol ontdekkingen. Voor het voltooien van de route, inclusief een kabouterdiploma, een kleurplaat en een kaboutermuts.

Kabouterbos Lemelerveld

Het Kabouterbos in Lemelerveld is een geweldige plek voor de kleintjes om te verkennen. Terwijl ze op zoek gaan naar kabouters, leren ze ook over de lokale flora en fauna. Het pad is niet te lang en ideaal voor jonge kinderen.

 

Stel je eens voor, met een rugzak vol geheimen, een rode puntmuts op je hoofd en schattige rode wangetjes ga je als een ware speurneus op ontdekkingstocht over het kabouterpad. Je speurt naar kabouters, die zich handig verstoppen in het bos vanwege hun kleine gestalte. In je rugzak vind je niet alleen de rode puntmuts, maar ook een heerlijk koekje voor onderweg.

 

Bij deelname aan het kabouterpad krijgen de begeleiders van de deelnemende kinderen een speciale begeleiderstas met alle benodigdheden voor onderweg. Begeleiders mogen gratis meewandelen en krijgen een kop koffie/thee voor 2 personen.

 

Het pad is ideaal voor kinderen vanaf het moment dat ze kunnen lopen tot en met 6 jaar. Je kunt dit betoverende avontuur boeken vanaf 5 deelnemende kinderen, en als aandenken mag ieder kind de rode kaboutermuts houden. De totale duur van het kabouterpad varieert van ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Het is belangrijk om te weten dat buggy’s en wandelwagens niet geschikt zijn voor dit avontuur in de natuur.

Kabouterbos Ommen

Ommen heeft zijn eigen Kabouterbos dat garant staat voor een leuke dag in de natuur. Kinderen kunnen hier op zoek gaan naar kabouters en ontdekken hoe deze bijzondere wezens in het bos leven. Het is een educatief avontuur dat jonge geesten stimuleert.

Ontdek het betoverende kabouterbos in de buurt van het Bezoekerscentrum Ommen. Dit avontuur is speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Onder begeleiding van volwassenen gaan ze gezellig op pad met een knapzak en verkennen ze het kabouterbos terwijl ze het kabouterpad volgen. Tijdens de wandeling komen ze langs kabouterpaaltjes en voeren ze leuke opdrachten uit te midden van de natuur.

Voor kinderen is het bos een heerlijke plek vol rust. Het Kabouterpad, ontwikkeld door professionele docenten van OBS Nieuwebrug, draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van kinderen, maar zorgt ook voor veel plezier tijdens de opdrachten.

Het arrangement is beschikbaar op woensdag, zaterdag en zondag, evenals tijdens feestdagen en schoolvakanties van maart tot oktober. De aanvangstijd wordt bepaald op basis van het aanvraagformulier, met een minimum van 2 deelnemers en maximaal 25 deelnemers per groep. De totale duur van het avontuur is ongeveer 2 uur en vindt plaats bij het Bezoekerscentrum Ommen. Het omvat limonade, koffie, thee of warme chocolademelk met cake, evenals een knapzak met lekkernijen voor elk kind. Vergeet niet dat zakdoeken, stokken en kaboutermutsen na afloop moeten worden ingeleverd.

Dus, als je op zoek bent naar een spannend gezinsuitje in Salland, overweeg dan zeker om één van deze betoverende kabouterpaden te verkennen. 

Laat je kinderen kennismaken met de magie van de natuur terwijl ze op zoek gaan naar kabouters en genieten van de buitenlucht. Deze kabouterpaden bieden een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Veel plezier met het ontdekken van de geheimen van het kabouterbos! 

Let op: bij ieder kabouterpad word er vaak een kleine vergoeding gevraagd. Gelukkig vallen alle kabouterbossen wel onder de noemer “betaalbare uitjes”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *