Sallandse Heuvelrug - Salland Media

Sallandse Heuvelrug

Ben je klaar voor een avontuur in de natuur? De Sallandse Heuvelrug in Overijssel is de perfecte plek voor jou. Dit gebied is niet alleen supermooi, maar ook superleuk. Of je nu zin hebt in een stevige wandeling, lekker wilt fietsen of gewoon rustig van de natuur wilt genieten, hier kan het allemaal.

Parkeer je auto bij het informatiecentrum op de bult bij Nijverdal, deze ligt aan de N35 is is goed bereikbaar. Als je voor de eerste keer naar de Sallandse Heuvelrug komt is dit de ideale plek om te starten. Je kunt vanaf hier wandelen, fietsen, mountainbiken of gewoon lekker met het gezin naar het speelbos of kabouterbos.

Wat kun je doen op de Sallandse Heuvelrug?

Op de Sallandse Heuvelrug verveel je je geen moment. Hou je van wandelen? Er zijn een heleboel routes die je langs prachtige plekken brengen. En fietsers en mountainbikers, opgelet: hier vind je superleuke paden! Voor de kids is het speelbos een echte aanrader. Daar kunnen ze lekker ravotten in de natuur. En wil je meer weten over het gebied? Ga dan eens langs bij een van de bezoekerscentra.

Op de Sallandse Heuvelrug ontdek je niet alleen mooie wandel- en fietspaden, maar ook een unieke biodiversiteit. Het gebied is thuis voor de laatste korhoenders in Nederland en je kunt er zelfs de zeldzame nachtzwaluw spotten. Ben je een liefhebber van reptielen? Dan vind je de levendbarende hagedis en zandhagedis vast interessant. Ook voor vogelliefhebbers is dit gebied een paradijs met bijna tachtig verschillende soorten vogels, waaronder de roodborsttapuit en de raaf.

Waar vind je de Sallandse Heuvelrug?

De Sallandse Heuvelrug ligt tussen Hellendoorn en Holten. Het is een uniek stukje Nederland met heuvels en heidevelden. Je komt er makkelijk met de auto of met de trein. Perfect voor een dagje uit of een langere vakantie.

Of je nu een wandelaar, fietser, of mountainbiker bent, de Sallandse Heuvelrug heeft routes voor alle niveaus. De paden slingeren zich door het landschap en bieden je een kans om de rust en schoonheid van de natuur in je op te nemen. Met de seizoenen verandert ook het landschap, waardoor elk bezoek aan de Sallandse Heuvelrug een nieuwe ervaring is.

Ben je geïnteresseerd in wildlife? Houd dan je ogen open voor de vele dieren die in dit gebied leven. Van grazende reeën in de vroege ochtend tot de vos die bij schemering tevoorschijn komt. En als je geluk hebt, spot je misschien wel een van de marterachtigen, zoals de steenmarter of de wezel.

Is de Sallandse Heuvelrug steil?

Hoewel de Sallandse Heuvelrug bekend staat om zijn heuvelachtig terrein, zijn de hellingen over het algemeen goed toegankelijk. De heuvels bieden geweldige uitzichten over de uitgestrekte heidevelden en bossen. Het is de perfecte bestemming voor een actieve dag in de natuur, waarbij je de unieke flora en fauna van dichtbij kunt beleven.

Sallandse Heuvelrug - Salland Media

Overnachten bij de Sallandse Heuvelrug

Wil je langer blijven hangen? Goed idee! Er zijn veel leuke plekjes om te overnachten. Bij Landal Sallandse Heuvelrug bijvoorbeeld, daar zit je midden in de natuur. 

Of kies voor een gezellige B&B of een camping. En voor de echte natuurliefhebbers zijn er natuurhuisjes waar je helemaal tot rust komt.

De Sallandse Heuvelrug is uniek

De Sallandse Heuvelrug is de perfecte plek voor iedereen die van de natuur houdt. Of je nu een dagje wilt wandelen, fietsen of gewoon chillen, hier kan het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan of pak je fiets en kom deze mooie plek zelf ontdekken!

De Sallandse Heuvelrug is echt een unieke plek in Nederland. Niet alleen door het heuvelachtige landschap dat zeldzaam is in ons overwegend vlakke land, maar ook door de rijke natuur en de rust die het uitstraalt.  Het is een plek waar natuur en avontuur samenkomen, een plek die bij elk bezoek weer iets nieuws en verrassends biedt. Dus, of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker van verder weg, de Sallandse Heuvelrug wacht op je om ontdekt te worden. Kom en ervaar zelf waarom dit gebied zo uniek en geliefd is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *