Pontveren in Gemeente Olst-Wijhe, alles wat je wil weten

De gemeente Olst-Wijhe herbergt drie belangrijke pontveren, die een belangrijke rol spelen in de mobiliteit en het toerisme in de regio. Deze veren verbinden verschillende delen van de gemeente en zijn onmisbaar in het routenetwerk.

Olsterveer

Het Olsterveer verbindt Olst met Welsum en is een essentiële schakel voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Voor actuele stremmingen bij hoogwater, kun je terecht op de website van het Olsterveer zelf.

Adres:

Veerweg, Olst

Vaartijden Olsterveer:

Maandag t/m vrijdag: 7.00 - 22.00 uur Zaterdag: 8.00 - 22.00 uur Zon- en Feestdagen: 9.00 - 22.00 uur

Wijheseveer

Het Wijhese Veer verzorgt de oversteek tussen Wijhe en Marle. Voor de meest actuele informatie over hoogwater, bezoek de website van het Wijheseveer.

Adres:

Veerweg, Wijhe

Vaartijden Wijheseveer:

Maandag t/m zaterdag: 6:30 - 21:30 Zon- en Feestdagen (wintertijd): 9:00 - 21:30 Zon- en Feestdagen (zomertijd): 8:00 - 21:30

Kozakkenveer

Het Kozakkenveer, het voetveer tussen Fortmond en Veessen, is speciaal bedoeld voor fietsers en wandelaars. Dit veer biedt een unieke manier om de prachtige natuur in deze regio te ontdekken. Voor meer informatie over hoogwater bezoek de website van het Kozakkenveer.

Adres:

Veesser Enkweg 16, Veessen

Vaartijden Kozakkenveer:

Dagelijks: 09:30 uur tot 17:30 uur Laatste afvaart aan Fortmond zijde: 17:15 uur

Deze pontveren in Olst-Wijhe bieden niet alleen praktische verbindingen maar ook een bijzondere ervaring om de schoonheid van de IJssel en haar omgeving te beleven. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker, de veren zijn een unieke manier om de regio te verkennen.

Ontdek de pontveren van Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe, gelegen in het hart van Nederland, biedt een unieke manier van reizen en verkennen dankzij haar drie essentiële pontveren. Deze veren vormen niet alleen een praktische verbinding tussen verschillende delen van de gemeente, maar dragen ook bij aan het toerisme en de lokale cultuur.

Olsterveer: De Brug Tussen Olst en Welsum
Het Olsterveer speelt een centrale rol in de dagelijkse mobiliteit tussen Olst en Welsum. Dit veer maakt niet alleen het dagelijks woon-werkverkeer gemakkelijker, maar biedt ook toeristen de kans om snel en gemakkelijk de overkant van de IJssel te bereiken.

Wijhese Veer: Verbinding over de IJssel
Het Wijhese Veer, dat de overtocht tussen Wijhe en Marle verzorgt, is een levendige ontmoetingsplaats voor zowel inwoners als bezoekers. Dit veer draagt bij aan de samenhang in de regio en biedt een schilderachtig uitzicht op de IJssel.

Kozakkenveer: Voor Fietsers en Wandelaars
Het Kozakkenveer, bekend om zijn unieke karakter, is speciaal bedoeld voor fietsers en wandelaars. Dit voetveer tussen Fortmond en Veessen is de perfecte keuze voor diegenen die de natuurrijke omgeving van Olst-Wijhe op een rustige en milieuvriendelijke manier willen verkennen.

Ontdek de Regio met 'Rondje Pontje'

Het pontje tussen Olst en Wijhe is niet alleen een praktische manier om de rivier over te steken, maar ook een kans om even te genieten van de rust en het uitzicht op de IJssel. Of je nu te voet, met de fiets of met de auto reist, de overtocht biedt een moment van ontspanning en de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Het ‘Rondje Pontje’ is een populaire route voor fietsers en wandelaars, die de veerdiensten in de regio met elkaar verbindt. Deze route leidt je langs de schilderachtige paden van Wijhe, Heerde en Olst, en biedt een unieke manier om de diversiteit van het landschap in deze gebieden te ontdekken.

Integratie in fiets- en wandelroutes

Deze veren zijn een belangrijk onderdeel van diverse fiets- en wandelroutes in de regio. Ze stellen liefhebbers van de buitenlucht in staat om uitgestrekte routes te verkennen en de schoonheid van Olst-Wijhe en omgeving te ontdekken.

Belangrijke informatie voor bezoekers

Bezoekers en inwoners worden aangemoedigd de websites van de verschillende veren te raadplegen voor de meest actuele informatie over vaartijden en tarieven. Of je nu een dagtocht plant of een lokale bewoner bent die de oversteek maakt, de pontveren van Olst-Wijhe bieden een unieke en onmisbare ervaring in het hart van Nederland.

Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 8.00 – 22.00 uur
Zon- en Feestdagen: 9.00 – 22.00 uur

Het programma bestaat uit spelletjes, activiteiten en toffe artiesten. Voor de exacte tijdlijn kijk je op de website van Zomerfestival Boskamp.

  1.  

26 tot 30 juni moet je vrij houden om maximaal te feesten op het Zomerfestival Boskamp in 2024.

De organisatie doet altijd flink haar beste op de beste en gezelligste artiesten en bands te strikken. Afgelopen jaar stond Achtung op het podium, dus in 2024 wordt het vast opnieuw feest met dezelfde of vergelijkbare artiesten en DJ’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *