BijLampe

Altijd feest!

BijLampe - LeerenLampe Logo
Bij Lampe in Raalte

Bezoek
BijLampe

Adres:

Almelosestraat 2,
8102 HD Raalte

Over Bij Lampe

Een bezoek aan dé feestlocatie van Overijssel is meer dan de moeite waard. Niet alleen vanwege onze centrale ligging tussen Zwolle en Deventer, maar ook vanwege de uitgebreide faciliteiten die ze bieden. Denk aan een top DJ, een verlichte dansvloer of zelfs een verrassend typetje bij de entree. Daarnaast verzorgen ze de beste catering vanuit eigen keuken. Met het brede scala aan mogelijkheden zijn ze dé feestlocatie van Raalte en omstreken.

Geschiedenis de Leeren Lampe

  1. Opgericht in 1858: De Leeren Lampe werd gesticht door meester-schoenmaker-tapper Jan Rientjes. Hij was zo gierig, dat hij eigenhandig en raapolielampje van zoolleer maakte. Zo werd de herberg door het schoenmakersgilde ‘’de Leeren Lampe’’ genoemd. De ‘’de Leeren Lampe’’ was wellicht ook de naam van de boerderij. Nu is de Leeren Lampe een discotheek.

  2. Brandincident (2007): Op 1 januari 2007 brak er een grote brand uit in De Leeren Lampe, vermoedelijk als gevolg van vuurwerk. De brand veroorzaakte aanzienlijke schade, maar er waren geen persoonlijke ongelukken. De ontruiming werd efficiënt uitgevoerd door medewerkers, en eigenaar Harold Oosterlaar benadrukte dat het gebouw goed ontworpen was om een dergelijke noodsituatie aan te kunnen.

  3. Sloop en Herontwikkeling (2008 – 2010): In 2008 werd aangekondigd dat het zalencentrum en de discotheek De Leeren Lampe gesloopt zouden worden om plaats te maken voor een nieuw vrijetijdscentrum met faciliteiten zoals een bowlingbaan, fitnesscentrum en bioscoop. Deze ontwikkeling werd geleid door eigenaar Oosterlaar, die al langere tijd plannen had voor uitbreiding.

  4. Behoud van de Naam (2010): Ondanks de veranderingen, bleef de naam De Leeren Lampe bestaan. Dit was het resultaat van een overeenkomst tussen horecaondernemer Van den Enk en de familie Oosterlaar, de voormalige exploitanten. De naam werd behouden vanwege de lange geschiedenis van de locatie, die in 2008 haar 150-jarig jubileum vierde.

  5. Nieuwe Naam en Concept (2021): Uiteindelijk is de locatie hernoemd naar Bij Lampe, met een nieuw concept en diverse faciliteiten. Het biedt nu onder meer een club (CLUB LAMPE), een beachclub, een muziekpodium (Music Factory), culinaire ervaringen (Bar & Bites en Foodpoint Raalte), en diverse activiteiten zoals lasergamen en suppen.

Deze ontwikkelingen tonen aan hoe De Leeren Lampe, ondanks uitdagingen en veranderingen, zich heeft weten aan te passen en te evolueren, terwijl het toch een centrale rol in de lokale gemeenschap van Raalte blijft spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *