5 gezonde voedingsmiddelen waar we allemaal meer van zouden moeten eten

Een nieuw jaar is het ideale moment om gezonder en gevarieerder te gaan eten. Naast dat je jouw smaakpapillen blijft verrassen, kan het hanteren van variatie in jouw dagelijkse voeding je lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede komen.

Mensen zijn gewoontedieren. Dus mocht je wat hulp nodig hebben bij het opnemen van nieuwe ingrediënten in jouw dagelijkse voeding, laat de onderstaande opties dan de muze voor jouw maaltijdplanning zijn. Hier zijn 5 gezonde voedingsmiddelen waar we allemaal baat bij kunnen hebben!

Champignons

Eetbare paddenstoelen behoren tot de meest populaire superfoods en supplementen, en met goede reden. Champignons bevatten weinig calorieën en zitten boordevol vezels en voedingsstoffen. Ze hebben aanzienlijke antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem helpen ondersteunen. Vertrouw op de schimmel als bron van vitamine D, eiwitten, kalium en meer, en onderzoek de verschillende vormen ervan zoals rauwe champignons eten voor specifieke voordelen!

Bruine rijst

Rijst is een belangrijke voedingsbron over de hele wereld. Witte rijst komt het meest voor, maar bruine rijst heeft veel meer gezondheidsvoordelen. Bruine rijst is namelijk een volkoren rijst. Volle granen hebben een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Als goede bron van verschillende gezonde mineralen en antioxidanten kan bruine rijst hartziekten, diabetes type 2 en obesitas helpen voorkomen.

Deze week weer aan de beurt met koken? Implementeer de voedingsbron daarom in je toekomstige maaltijden. Let wel op dat je rijst niet te lang bewaart.
Hoelang je gekookte rijst kunt bewaren, verschilt per manier van opbergen.

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen bevatten een hoog gehalte aan flavonoïden, carotenoïden en vitamine C en A. Hun antioxiderende eigenschappen maken ze tot een heldeningrediënt als het gaat om antiveroudering. Geniet van gebakken, gekookte, gepureerde of (duh) gefrituurde zoete aardappelen, en zorg ervoor dat je de voedingsrijke schil niet vergeet mee te nemen.

Boerenkool

We weten allemaal dat beroemdheden geobsedeerd zijn door boerenkool, en met goede reden. Het is misschien wel de ultieme superfood. Het is een antioxidantbom en bevat flavonoïden, vitamine A, C, K, E en B, calcium voor de botten, zink voor het immuunsysteem en ijzer als bonus. Masseer boerenkool met olijfolie van hoge kwaliteit om in een salade te verwerken (de extra stap breekt de stijve structuur van het blad af en vermindert de bitterheid), meng het tot een zelfgemaakte pesto, of bak het met citroen en knoflook en geniet ervan als bijgerecht.

Gezond eten

Mango's

Mango’s zijn het meest populaire fruit in tropische streken, en dankzij de moderne landbouw kunnen we er allemaal van genieten – en van de gezondheidsvoordelen ervan. Er wordt aangenomen dat de vrucht ontstekingsremmende voordelen heeft, waardoor bepaalde chronische ziekten worden verlicht, samen met beschermende antioxidanten en antidiabetische effecten. De vrucht lijkt misschien een heerlijke, zelfs dessertachtige keuze, maar het is er een waar je een goed gevoel bij kunt (en moet!) hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *