Asperges uit Salland, dat is wat je wil!

We zetten de schijnwerper op één van de culinaire hoogtepunten van de regio: de Sallandse asperges. Elk voorjaar wachten fijnproevers vol verwachting op de oogst van deze witte delicatesse, ook wel bekend als het ‘witte goud’. Deze groente, diep geworteld in de Sallandse traditie, is rijk aan smaak en simpel in haar elegantie. Op deze pagina ontdek je alles over de teelt in Raalte en Diepenveen, de bereiding en de veelzijdigheid van de Sallandse asperge, een product waar lokale telers met recht trots op mogen zijn.

De weerd Asperges
Raalte

Adres:

Nieuwe deventerweg 36,
Raalte

Tijdstip

09:00 - 18:00 uur

Over Aspergebedrijf de Weerd

Bij Aspergebedrijf de Weerd ontdek je wat familietraditie betekent. Al jarenlang telen ze hier asperges die ze met jou delen. Je kunt zelfs zien hoe ze geteeld worden. Ze laten je graag proeven hoe een vers gestoken asperge smaakt. En geloof me, als je eenmaal die knapperige textuur en diepe, rijke smaak hebt geproefd, wil je niets anders meer.

Ogink Asperges
Raalte

Adres:

Overkampweg 3,
Raalte

Tijdstip

08:00 - 18:30 uur

Over Aspergebedrijf Ogink

Dan heb je Aspergebedrijf Ogink, waar innovatie voorop staat. Ze gebruiken de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat hun asperges niet alleen heerlijk maar ook duurzaam zijn. Bij Ogink laten ze je zien dat moderne landbouw en traditie hand in hand kunnen gaan. En de smaak? Die is subliem. De asperges zijn zo vers dat je het verschil echt proeft.

Aspergebedrijf Veldink
Diepenveen

Adres:

Wetermansweg 10,
Diepenveen

Tijdstip

09:00 - 12:00 uur

Over Aspergebedrijf Veldink

Misschien wel de kroon op de Sallandse aspergeteelt. Hier staat respect voor natuur centraal. Tuinderij Veldink heeft een passie voor puurheid en dat proef je. Hun asperges zijn niet alleen een genot voor de tong, maar ook voor het oog.

Aspergebedrijf de Boerkamp
Diepenveen

Adres:

Oranjelaan 19,
Diepenveen

Tijdstip

09:00 - 18:00 uur

Over Aspergebedrijf de Boerkamp

Verderop, in Diepenveen, vind je Aspergebedrijf de Boerkamp. Deze asperges groeien op een bijzondere plek, vol geschiedenis. De Boerkamp nodigt je uit om niet alleen hun asperges te proeven maar ook het verhaal erachter te horen. En terwijl je luistert naar de verhalen van het land, geniet je van asperges die barsten van smaak.

Sallandse asperges koken

De lente in Salland brengt ons een schat aan versheid en smaak, vooral met de komst van de Sallandse asperges. Deze witte lekkernijen staan bekend om hun zachte, subtiele smaak en zijn een ware traktatie voor fijnproevers. Koken met Sallandse asperges begint bij de basis. Het is essentieel om ze zachtjes te koken tot ze perfect beetgaar zijn. Het koken van asperges is een kunst op zich, maar eenvoudig te leren voor elke thuischef.

Koken - Salland Media

Hoe lang asperges koken ?

De kooktijd van asperges is cruciaal voor het eindresultaat. Sallandse asperges vragen meestal tussen de 8-10 minuten kooktijd, afhankelijk van hun dikte.

De ideale kooktijd voor asperges is de sleutel tot hun delicate smaak en textuur. Houd een nauwkeurige timing aan om ze op hun best te serveren.

Asperges schillen

Het schillen van asperges is een stap die je niet wilt overslaan. Een goede schiltechniek zorgt ervoor dat je Sallandse asperges vrij zijn van draden en klaar zijn om te worden omgetoverd tot een heerlijke maaltijd.

Hoeveel asperges per persoon?

Een veelgestelde vraag is: “hoeveel asperges serveer je per persoon?” Voor een hoofdgerecht reken je ongeveer 500 gram per persoon. Voor een voorgerecht is de helft voldoende.

Witte Asperges: De Parel van Salland De witte asperges uit Salland zijn een echte lente-uitblinker. Ze worden geteeld met liefde en zorg, wat je terugproeft in de kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *