Ogink asperges

Grondlegger van de Sallandse asperge.

Ogink Asperges Raalte
De weerd asperges Raalte

Bezoek
Ogink Asperges

Adres:

Overkampsweg 3,
8102 PH Raalte

Over Aspergebedrijf Ogink

Ontdek de rijke historie van Ogink Asperges, waar de aspergetraditie in Raalte in 1963 begon met grondlegger Harm Ogink. Deze pionier introduceerde de aspergeteelt in de regio met een indrukwekkende 1,6 hectare grond, een gewaagde onderneming die al snel zijn vruchten afwierp. Aanvankelijk was de asperge een onbekende delicatesse voor de inwoners van Salland, maar al snel groeide Ogink Asperges uit tot een gerespecteerde naam onder de lokale fijnproevers.

De betrokkenheid van de familie Ogink bij elke stap van het proces heeft de basis gelegd voor het succes. In de vroege ochtenden en na schooltijd hielpen de kinderen van Harm al mee bij de oogst. Deze familie-inspanning toonde de toewijding aan kwaliteit en harde werk, kenmerken die vandaag de dag nog steeds centraal staan bij Ogink Asperges.

Met de komst van Herman Ogink en zijn echtgenote Annie in 1977, begon een nieuw tijdperk van modernisering. Zij waren de drijvende krachten achter de introductie van machines in het bedrijf, wat een revolutie teweegbracht in de aspergeteelt. Dankzij deze innovaties kan Ogink Asperges nu hypermodern en efficiënt asperges verwerken en sorteren, waardoor het ‘witte goud’ van de Sallandse bodem al binnen een dag in de winkel ligt.

In 2018 nam de derde generatie het roer over. Dochter Marliek en echtgenoot Martin Zieleman zetten de familietraditie voort en tillen het bedrijf naar een nog hoger niveau van kwaliteit. Ogink Asperges is een toonbeeld van hoe traditionele waarden gecombineerd kunnen worden met moderne technieken, wat resulteert in een product van topkwaliteit.

Bezoek Ogink Asperges in Raalte en ervaar de pure smaak van lokaal geteelde asperges. Proef de geschiedenis en passie die in elke asperge schuilt en ontdek waarom Ogink Asperges bekendstaat als het beste wat Salland te bieden heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *