De Kas van Kaatje

Bij de Kas van Kaat bent u welkom in het lunchcafé, in de winkel en is er altijd wat te beleven in de tuin.

Kas van Kaat in Zwolle
Kas van kaatje - Zwolle

Bezoek
Kas van Kaat in Zwolle

Adres:

Kuyerhuislaan 8D,
8101 8025 AS Zwolle

Kas van Kaat, meer informatie:

Graag stellen zij zich aan je voor! De Kas van Kaatje is een biologische en sociale onderneming en sinds 2018 een prachtige dagbestedingslocatie van de Omega Groep, gelegen op Buitengoed de Herfte.

Bij de Kas van Kaatje werken zij met mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt (even) niet redden vanwege een verstandelijke, psychische en/of fysieke beperking. Op zes verschillende afdelingen werken zij samen met vakkrachten, begeleiders en cliëntmedewerkers. Door deze samenwerking creëren zij een leer-werksituatie waarin een veilige werkomgeving wordt geboden, vol aandacht en ondersteuning.

De twee pijlers van de Kas van Kaatje zijn:

  1. Op biologische en duurzame wijze omgaan met wat de natuur biedt.
  2. Ieder mens telt mee.

Je bent welkom in hun lunchcafé, winkel en tuin. Zij nodigen je van harte uit om meer over hen te weten te komen!

In de Kas van Kaatje vind je verschillende afdelingen: het atelier, het houtatelier, de bakkerij, de tuin, de keuken en het lunchcafé. Zij dragen bij aan de Kas van Kaatje met handgemaakte producten, diverse hartige en zoete lekkernijen, groenten en fruit, en natuurlijk het gezellige lunchcafé. Alles heeft een verhaal en is zo natuurlijk mogelijk.

Sinds 2018 is de Kas van Kaatje een van de dagbestedingslocaties van Omega Groep, gelegen op Buitengoed de Herfte in Zwolle. Dit unieke bedrijventerrein bestaat uit sociale ondernemingen die mensen begeleiden die het op de reguliere arbeidsmarkt of in het onderwijs (even) niet redden.

Wat zij doen

Een samenwerking tussen hun vakkrachten en cliëntmedewerkers zorgt voor:

Bakkerij: (H)eerlijke broden, koekjes en cake uit hun eigen bakkerij. Iedere dag worden er biologische broden gebakken en iedere dag is het een verrassing wat er nog meer voor lekkers wordt gemaakt.

Keuken & Lunchcafé: Laat je in het lunchcafé verwennen door de (h)eerlijke producten uit de keuken van Kaatje. Ook zijn producten uit de keuken in de winkel te verkrijgen. Zij werken met groenten uit eigen tuin en alles is (h)eerlijk biologisch.

Atelier: In hun atelier hebben medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops. Hier werken zij met de naaimachine, verf, kralen, papier, garen, kaarten, noem maar op! De gemaakte producten zijn te koop in de winkel.

Tuin: In de tuin van Kaatje wordt er met respect voor mens, dier, plant en bodem geteeld. Groenten, fruit, kruiden en bloemen. Vanaf 2023 is er een belevingstuin en iedere woensdag- en vrijdagochtend hebben zij een houtworkshop voor hun medewerkers. Daar maken zij onder andere insectenhotels, houten kaarten en vogelhuisjes.

Kom snel eens langs bij de Kas van Kaatje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *