Tuinderij Veldink

Tuinderij Veldink verkoopt het hele jaar door diverse groenten en fruit.
In april start het aspergeseizoen.

Tuinderij Veldink Diepenveen
Tuinderij Veldink

Bezoek
Veldink Asperges

Adres:

Wetermansweg 10,
7431 RD Diepenveen

Over Aspergebedrijf Veldink

In het hart van Salland, onder de rook van Deventer, omgeven door het kenmerkende esgrond en zandgronden, ligt Tuinderij Veldink, een naam die synoniem staat voor kwaliteit in de aspergeteelt. Wim Veldink, de drijvende kracht achter deze tuinderij, deelt met trots wat zijn asperges zo speciaal maakt.

De unieke bodem: Een Recept voor perfectie

De asperges van Veldink groeien op een bijzondere zandgrond, die uiterst geschikt is voor het kweken van wat vaak het ‘witte goud’ wordt genoemd. Deze bodem, verrijkt met essentiële voedingsstoffen, draagt bij aan de delicate smaak van de asperges. Bovendien maakt de goede kwaliteit van het grondwater in de regio het plaatje compleet.

Volgens Wim is de ideale groeitemperatuur voor asperges tussen de 20 en 22 graden Celsius. Te hoge temperaturen versnellen de groei te veel, terwijl te lage temperaturen de jonge planten kunnen beschadigen. Deze zorgvuldige balans in het weer speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van de perfecte textuur en smaak.

Arbeidsintensief, Maar liefdevol proces

De teelt en bereiding van asperges bij Veldink is een arbeidsintensief proces dat passie en ervaring vereist. Het steken, wassen, koelen, sorteren, schillen en koken volgens recept is een kunst op zich. Bij Veldink wordt voornamelijk witte asperge geteeld, wat een specifieke aanpak en toewijding vraagt.

Passie en ambacht: Het geheim van Veldink

De passie voor aspergeteelt zit diep geworteld in de familie Veldink. Het telen van asperges wordt gezien als een prachtige start van het voorjaar, een periode waarin de klanten verlangend uitkijken naar de verse asperges, rechtstreeks van het land. Deze passie, gecombineerd met jarenlange ervaring, maakt Wim Veldink een ware ambachtsman in zijn vak.

Tuinderij Veldink in Diepenveen is niet alleen een tuinderij; het is een testament van toewijding, vakmanschap, en een diepe liefde voor het land en zijn gewassen. De sallandse asperges van Veldink zijn meer dan een product; ze zijn een beleving, een verhaal van de grond tot aan de tafel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *