Carnaval in Raalte, dat is wat je wil!

Carnaval in Raalte is een jaarlijks terugkerend feest dat het dorp transformeert in een bruisend centrum van plezier en samenhorigheid. Met de Grote Sallandse Carnavalsoptocht als kroonjuweel van de festiviteiten, komt heel Salland samen om deze levendige traditie te vieren.

Carnavalsoptocht
Raalte

Start:

Almelosestraat,
Raalte

Datum

11 februari 2024

Grote Sallandse Carnavalsoptocht: Het Spektakel van het Jaar

Op carnavalszondag, 11 februari 2024, zal Raalte het decor zijn van de Grote Sallandse Carnavalsoptocht. Deze grandioze parade start om 13:00 uur en trekt door de straten van Raalte. Elk jaar trekt de optocht duizenden toeschouwers, met maar liefst 20.000 carnavalisten die de straten vullen met hun uitbundige aanwezigheid.

De optocht kenmerkt zich door een kleurrijke stoet van prachtig versierde wagens, creatieve loopgroepen en hier en daar een ludiek tweetal. Deelnemers en toeschouwers samen creëren een unieke sfeer waarin humor, kunst en gemeenschapszin centraal staan.

Carnaval Raalte - Stoppelkaters

Prins Carnaval en de Stöppelkaters

De Stöppelkaters, de trotse carnavalsvereniging van Raalte, spelen een centrale rol in het organiseren van de festiviteiten. Elk jaar wordt tijdens de ‘Stöppelkaters Show Night’ in Bij Lampe een nieuwe Prins Carnaval gepresenteerd. Voor het seizoen 2023-2024 is Cyril Mentink gekroond tot Prins der Stöppelkaters, een belangrijke figuur tijdens de carnavalsvieringen.

De route van de Carnavalsoptocht

De route van de carnavalsoptocht is zorgvuldig uitgestippeld om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het spektakel. Deelnemers en toeschouwers kunnen zich langs de route verzamelen om de prachtige wagens en kostuums te bewonderen en deel te nemen aan het feestgedruis.

Carnaval in Raalte is meer dan alleen een optocht; het is een tijd waarin de hele gemeenschap samenkomt om te vieren, te lachen en herinneringen te creëren. Of je nu deelneemt aan de optocht of als toeschouwer geniet van de creativiteit en het enthousiasme, carnaval in Raalte is een ervaring die je niet wilt missen.

Ogink Asperges
Raalte

Adres:

Overkampweg 3,
Raalte

Tijdstip

08:00 - 18:30 uur

Over Aspergebedrijf Ogink

Dan heb je Aspergebedrijf Ogink, waar innovatie voorop staat. Ze gebruiken de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat hun asperges niet alleen heerlijk maar ook duurzaam zijn. Bij Ogink laten ze je zien dat moderne landbouw en traditie hand in hand kunnen gaan. En de smaak? Die is subliem. De asperges zijn zo vers dat je het verschil echt proeft.

Over Aspergebedrijf de Boerkamp

Verderop, in Diepenveen, vind je Aspergebedrijf de Boerkamp. Deze asperges groeien op een bijzondere plek, vol geschiedenis. De Boerkamp nodigt je uit om niet alleen hun asperges te proeven maar ook het verhaal erachter te horen. En terwijl je luistert naar de verhalen van het land, geniet je van asperges die barsten van smaak.

Sallandse asperges koken

De lente in Salland brengt ons een schat aan versheid en smaak, vooral met de komst van de Sallandse asperges. Deze witte lekkernijen staan bekend om hun zachte, subtiele smaak en zijn een ware traktatie voor fijnproevers. Koken met Sallandse asperges begint bij de basis. Het is essentieel om ze zachtjes te koken tot ze perfect beetgaar zijn. Het koken van asperges is een kunst op zich, maar eenvoudig te leren voor elke thuischef.

Koken - Salland Media

Hoe lang asperges koken ?

De kooktijd van asperges is cruciaal voor het eindresultaat. Sallandse asperges vragen meestal tussen de 8-10 minuten kooktijd, afhankelijk van hun dikte.

De ideale kooktijd voor asperges is de sleutel tot hun delicate smaak en textuur. Houd een nauwkeurige timing aan om ze op hun best te serveren.

Asperges schillen

Het schillen van asperges is een stap die je niet wilt overslaan. Een goede schiltechniek zorgt ervoor dat je Sallandse asperges vrij zijn van draden en klaar zijn om te worden omgetoverd tot een heerlijke maaltijd.

Hoeveel asperges per persoon?

Een veelgestelde vraag is: “hoeveel asperges serveer je per persoon?” Voor een hoofdgerecht reken je ongeveer 500 gram per persoon. Voor een voorgerecht is de helft voldoende.

Witte Asperges: De Parel van Salland De witte asperges uit Salland zijn een echte lente-uitblinker. Ze worden geteeld met liefde en zorg, wat je terugproeft in de kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *